Muuuusica

Spellistor kan tydligen prata
För att jag har bra musiksmak.
//Matilda

Reeeeeeklam

Höh, såg precis en TV-reklam där Citygross slog ett slag för matvaror utan tillsatser (Äkta vara). Drog mig då till minnes den här tårtan, som jag hittade när jag skrev om just E-nummer i en inlämning i våras.
 
http://aktavara.org/News.aspx?r_id=82289
"Så här ser topp tre ut (antalet unika E-nummer inom parentes):
 
1. Ica Tranås prinsessbakelse (28)
2. City gross prinsesstårta, (25)
3. Icas Bålstas prinsesstårta (18)
3. Yum yum snabbnudlar skaldjurssmak (18)"
 
Nu var ju i och för sig Ica snäppet vassare, men 25 E-nummer är inte dåligt det heller!
 
Jag ska inte vara den som är den dock, alla kan ju ändra på sig.. Och vem behöver egentligen prinsesstårta? Uäh, säger jag.
//Matilda

Glosboken.se

Jag känner mig halvt hjärndöd efter att hela dagen suttit och försökt banka in närmare 400 latinska glosor i min stackars hjärna (cerebrum). Tur att jag har ytterligare några dagar på mig.

Har suttit och lyssnar på Lindey Stirling (http://www.youtube.com/watch?v=aHjpOzsQ9YI) och måste säga att det var väldigt pluggrogivande musik. Jag är så galet sugen på att spela gitarr. Eller något annat instrument, typ lära mig fiol lika bra som ovannämna. Kanske kan låna min pensionärs instrument som bara hänger där på väggen och ser övergivna ut. Vet i och för sig inte om det finns någon fiol, men men.

Nuuuuuu ska jag försöka hitta något att göra. Värdelöst att bo utan närma vänner i närheten i en faktiskt levande stad (förlåt Lidköping) stad på en lördagkväll. Får väl fördriva tiden med att titta på TV eller något. Uh, lesspådetmesta.

//Matilda

 


Mänsklig påverkan

Ibland blir jag fundersam. Väldigt fundersam till och med. Idag gick nyheterna ut med att forskare nu kommit fram till att det är människan som genom sina utsläpp av växthusgaser på olika sätt står ansvarig för 90% av de klimatförändringar som skett.
 
PLING
 
Jag blir mållös. Det här har varit känt i minst tio år. Är det inte Al Gore som predikar om det på ett väldigt amerikanskt vis så är det Green Peace eller Miljöpartiet. Och det ju faktiskt funnits bakomliggande forskning för uttalandena. 
 
Det är som så många gånger förr, när någonting som inte är bekvämt för oss, något som inte passar eller som är jobbigt att erkänna för sig själv skjuts undan, förnekas. Om och om igen, tills besvisen är för stora för att ignorera längre.

Varför envisas man med att göra om samma misstag? Tar man tag i problemen istället för att ignorera dem brukar det finnas en något lättare lösning att tillämpa, än om man låter vattnet rinna över bägaren innan man blir tvungen att förändra någonting, och då drastiskt.
 
Nu har jag väldigt svårt att tro att det kommer bli så stor skillnad mot tidigare. Bara för att man officiellt går ut med en sådan här sak offentligt, betyder det inte att folk kommer orkar göra någonting åt det. Och jag tvivlar starkt på att så många politiker kommer riskera väljare så här nära nästa val genom att ta till några drasiska åtgärder för att rädda miljön i sitt partiprogram - för att faktiskt genomföra det.
 
Kanske går jorden under inom 100 år. Kanske är det på grund av vår miljöförstöring, kanske på grund av ett zombievirus. (För er som är oroliga: http://howtosurviveazombieapocalypse.co.uk)
Vad jag vill ha sagt är att jag tror inte att viljan till att förändra är tillräcklihgt stor för att rädda situationen i den nivå som forskarna kräver. Det betyder dock inte att man inte BORDE försöka. Har man något intresse av att bevara den här fantastiska platsen och framför allt det liv som finns på den, är det bara att ta sitt ansvar.
 
//Matilda
 

RSS 2.0