Inte Rasist, Men...

http://interasistmen.se/ordlista/
Mycket både träffande och underhållande. Eller så är det underhållande på grund av träffsäkerheten. Den sortens människor vars åsikter jag har så extremt svårt att relatera till.
//Matilda

Sovtime

Jag är så extremt bra på att intala mig själv att det är dags att gå och lägga sig, bara för att en timme senare fortfarande sitta vid datorn och titta på diverse ointressant skit. Sedan slutar det med att jag blir för trött för att gå och lägga mig, och så drar det ut på tiden ytterligare.

Om jag hade tänkt att få sagt något viktigt/intressant i det här blogginlägget så minns jag inte det längre. Skulle dock vilja tillägna Angelica en mening om hon nu läser detta (vilket hon borde)..
Du måste också börja blogga igen!!
Sådär.
Kan ju länka hennes blogg också kanske.
www.thisperfectlife.blogg.se
Sådär.
Sov gott!
//Matilda

Music!


Elementary

Rätt underhållande tv-serie som rekommenderas. Känns som en ny och mindre uttjatad version av House på något sätt..
//Matilda

Spaghettiben!

Jag förstår inte hur något som kommer ge mig träningsvärk gånger tusen imorgon är en av de absolut roligaste saker jag provat på. I förmiddags var jag ute på travet med mina kära vänner (som inte är lika duktiga som jag och uppdaterar igen) och red intervaller i montesadel på Presenten! Galet roligt måste jag säga. Jag tror dessutom att hästen blev lika trött som jag, men han tyckte det var kul ändå. Det här är tredje gången jag rider "snabbt" med montesadel och det lär bli fler!
 
Bild på mig och Mill Nellie från ett licenslopp
 

Ha det!
//Matilda

Det här för inte travsporten framåt

När man håller på med djur, oavsett kategori, har man ett ansvar. Man har ett ansvar att se till att de inte kommer till skada och att hjälpa dem om så skulle bli. Travsporten är en hård gren för våra hästar, men inte mycket värre eller sämre än någon annan inriktning inom hästsporterna. Trots det hör man mycket skit om just travet, något som i alla fall får mig att vilja kämpa för en travsport där djurskyddet är ännu bättre än vad det är nu. "Kan inte alla bara vara vänner", tycker jag låter som en mycket bra ide.
Saken är den, att när saker som det som precis hände på Solvalla inför Elitloppets andra försök sker, tar sporten ett stort kliv i fel rikting. Man låter inte en halt häst starta. Det är det vi har våra banveterinärer för att se till. Men när  alla andra - tittare, kommentatorer, diverse travexperter, publik och media - får stå med hakan vid knäna och maktlöst se hur banans högts beslutande organ låter Commander Crowe starta trots tydlig frambenshälta, då sätter personerna i fråga samtidigt en gigantisk stoppskylt framför sportens utveckling. 

Det här är viktigare än bara ett lopp, frågan är hur många som inser det.

Så fel man kan ha...

Take my picture imponerade inte alls, istället var det Raja Mirchi som imponerade mest, efter vinnaren Nesta Effe. Alltid kul när Kolgjini får fart på sina hästar. De liksom nästan exploderar...
 

ELITLOPPET 2013

Första avdelningen i dagens v75 går av stapeln alldeles nu och det börjar närma sig försöken till årets Elitlopp - MYCKET SPÄNNANDE! Hade så gärna velat vara på plats på Solvalla och sett loppen live, men med tanke på hur vädret verkar vara i Stockholm för tillfället kanske det är lika skönt att ha stannat hemma. Här är det ju faktiskt både varmt och soligt.
Banförutsättningarna blir givetvis helt annorlunda när regnet vräker ner, men jag tror jag håller kvar vid min känsla om Sebastian K. Han är nästan äckligt bra när han är på topp och det får man väl hoppas att han är idag. Andra hästar som ska bli roligt att se är amerikanska Take my picture och franska Timoko. Min gissning är att Take my picture och Sebastian K vinner var sitt försök. Jag har ju alltid varit förtjust i underbart fina Commander Crowe, men med tanke på hur han preserat (eller rättare sagt inte presterat) det sista är jag lite tveksam.
 
Sebastian K från Olympiatravet i år.

Ha det!
//Matilda

Boktips!

Jag har insett att det är betydligt svårare att hålla igång en blogg än vad man kanske kan tro. Tycker man inte att man har något intressant att skriva om är det mycket lättare att låta bli. Jag läste boken "Elsas mode" av Sofie Fahrman för nån vecka sedan (det är dock inte den boken jag tänkte rekommendera) och kom helt plötsligt på att det ju faktiskt finns en blogg att uppdatera om jag nu skulle känna för detta.
I alla fall, boken jag tänkte rekommendera (har ju tagit studenten nu och har därför tid att läsa för nöjes skull igen) heter "Är det någon där?" och är skriven av underbara Marian Keyes. Väldigt både rolig och sorglig bok som är totalt omöjlig att lägga ifrån sig.

Ha det!
//Matilda
 

RSS 2.0