Pearl Harbor

Sitter och gör klart förberedelserna för den muntliga redoviningen om Pearl Harbor på engelskan imorgon. Tjoho.
'
Men, då kan jag ju i alla fall passa på att tipsa om filmen Pearl Harbor som är väldigt bra! (Och innehåller ögongodis..)
Ha det.
//Matilda

Good Morning Sunshine!

Ville bara tala om att det är vår ute och önska alla en riktigt bra dag!


//Matilda

 


GLASSEN

Nu tänkte jag lätta upp denna laddade stämning som varit på bloggen idag genom att än en gång tjata om min ena lilla märrkossa. På lördag är det v75 på Axevalla & Glassen startar! Utanför v75 såklart, HAH så bra är hon inte. Men ändå! Jag & Matild ska sela henne. Tredje gången jag selar henne. Hon är bäst. Och Åke kör så det kommer gå GALANT BRA! Jag längtar. Spår 9 är dock tråkigt. MEN HON ÄR BÄST ÄNDÅ!

Orkade inte leta upp en bild på Glassen, så fick bli på andra märrkossan, Nellie istället!
/Mirielle

Lallaalaallaaa

Ja, jag är dålig på att komma på rubriker. Ja, jag är kass på att blogga. Men jag tänker faktiskt skylla på min lilla kära äckliga telefon som bara krånglar och inte gör som jag vill. Argh.
Jag är så fruktansvärt trött. Jag fattar inte vad det är som är fel men jag är i alla fall helt slut. Varje dag. Hela tiden. Det kvittar hur mycket jag sover. Aja, det går väl över så småningom.

Nu tänker jag lyssna på musik. Jag älskar att lyssna på musik, det finns inget bättre.

Och just ja, HEJA MATILDS SENASTE INLÄGG!!!!!!!!!!!

/Linnéa

Ibland undrar man...

http://www.aftonbladet.se/debatt/debattamnen/sport/article14427823.ab
Läs det här. Läs det här och snälla, snälla, förstå hur otroligt bortgjord den här människan är. Jag tror, ärligt talat nu, att det där var det absolut sämsta jag har läst i hela mitt liv och jag fick plötsligt ett SÅ STORT behov av att såga sönder den här debattartikeln ord för ord.
Det är inte det att jag inte öh, respekterar hennes åsikter. Eller nej, det gör jag inte, men jag kan ju åtminstone låtsas att jag gör det. Men som jag skrev i ett tidigare inlägg tycker jag att man ska få hata hästsport om man nu vill det. Det jag skulle vilja fråga människan som skrev det här är lika mycket emot de hästar som tävlar i 1,50-hoppning, eller de som går gran prixdressyr. Eller förresten, att de rids överhuvut taget. Hästen har ju inte "valt att bli riden". Den har ju faktiskt inte fått välja att bli tämjd överhuvud taget. Det borde ju för fan vara djurplågeri att ha hästarna uppstallade. Okej. Lugn, Matilda.
De vanliga argumenten om hästens utrustning är självklart med.
"Där är hästarna redan från ett års ålder instängda i en mängd utrustning vars syfte är att hindra hästen från olika saker – att sänka huvudet, att springa snett, att piska med svansen."
Jo, men visst. Det är nog jävligt bra för hästarna att få springa snett, bilda felaktiga muskler och bli skadade pga av det.
"Hästar som inte vet om något annat och som tränats från ett års ålder till att göra en enda sak, beskrivs  som elitidrottare – som frivilliga utövare av en sport de själva valt."
Det är väl klart att de är elitidrottare och nej, de har inte valt att utöva den sport de gör. Har hopphästar det? Har dressyrhästar det (Rollkür, hallå?)? Har andra körhästar det? Har agilityhundar det? JAG FÖRSTÅR INTE!!! DÅ FÅR DU JU FÖR FAN VARA EMOT ALL TÄMJNING AV DJUR ÖVERHUVUD TAGET!
'
Fast det roligaste med hela artikeln dock, är när namnen på de stackars hästarna börjar nämnas. Ärligt talat. Hur slut på trovärdiga och tänkvärda argument är man då, när man försöker bevisa hur otroligt synd det är om travhästarna, för att de inte får heta Kalle, Lisa, eller Olle, utan istället har så hemska namn som "Turbo Dream" (jävlar alltså, den hästen måste känna sig riktigt hatad) och Torvald Palema. Jag orkar ärligt talat inte förklara i detalj hur otroligt korkat det där är. Nej. Jag vill skratta åt dig.
'
Gå in i ett travstall. Prata med någon av skötarna. Inse hur otroligt, jävla välskötta hästarna är. Hur mycket tid skötarna lägger på sina ögonstenar.
Djupt andetag.

Jag respekterar att alla inte tycker om travsport, men om man nu vill göra något åt det; Ta reda på ORDENTLIG fakta, kom med TÄNKVÄRDA argument, och framförallt - istället för att bara svartmåla travsporten som världens djurplågeri, kom med lite förslag av vad man skulle kunna förbättra. Svensk Travsport jobbar hårt för att hästarna ska må så bra som möjligt, och att också kasta bort de rötägg som är aktiva inom sporten. Därför har jag väldigt svårt att tänka mig att de inte skulle vara villiga ta emot förslag. Väx upp, för helvete.
//Matilda

DUKTIG MIRIELLE

Nu har jag vart duktig och gjort klart hästkunskapen!
Världens vackraste ♥
/Mirielle

PLUGGTAJM

NU JÄVLAR!!! Labrapporten klar.
HÄSTKUNSKAPEN NÄSTA.
Sen är det bara femhundra saker till.
Jag ska bli klar.
/Mirielle

MARIELLE, KAN DU KNOPPA!?

Måste bara visa hur fint det blev när jag övade på att knoppa idag!!!
Matilds knoppar
MINA KNOPPAR!!!
Jag är så stolt! :')
/Mirielle

Varning för lång, ointressant text

Sitter i min säng och har just nu "Build God, then we'll talk" i bakgrunden . Sjukt längesen jag lyssnade på PATD, hade glömt hur underbar musiken är. Blev påmind om detta i torsdags när vi gick förbi en gatumusikant i, vår allas favoritstad, Göterborg. Precis när vi gick förbi började denne spela "I Write Sins Not Tragedies". Man fick en riktig energikick och blev bara allmänt lycklig.
Som sagt. I torsdags for jag, Linnéa & Matild till Göteborg för att spendera vår lediga dag på det absolut bästa sättet man kan. Bara glida runt i den där staden är verkligen helt underbart. Vi åt kinamat, handlade onödiga grejer, var på bio, och lite annat smått och gott. Sov kvar där tills fredagen då det var Göteborg Horseshow med skolan. "Jobbade" två timmar, då man i stort sett inte gjorde någonting. Resterande sjuhundrafemtio timmar gick vi runt på den där jävla mässan. Visst, det är kul en stund, men man tröttnar lite efter ett tag. Fast lite skoj var det allt. Jag och Matild snodde gratisgrejer överallt och kom hem med två påsar fyllda. Vi gick så långt att vi blev medlemmar i en jävla FACKFÖRENING för att få en gratis mössa&halsduk man aldrig kommer använda. (Det står KOMMUNAL med STORA bokstäver över hela skiten!) Det var lite småkul. Sen hittade jag världens bästa körglasögon. GULA. Passar perfekt till min hjälm med den gula texten på! HAHA bussresan hem var ju också en upplevelse. Vår trevliga lärare Lena hade hela klassen emot sig eftersom vi inte fick stanna på McDonalds och alla var bara allmänt övertrötta så det var ju lite skoj.
Lördagen hade vi stalldag vilket kändes lite sådär när man kommit hem ganska så sent kvällen innan. Började med att försova mig, vilket ALDRIG händer annars. Men till stallet kom vi iallafall och vi var snabba som fan, så det gick bra ändå. Sen fick ju jag lite särbehandling pga min kurs och slapp göra det jobbigaste (mocka hungsthagarna) så jag kanske inte är rätt person att bedöma dagen.
På kvällen blev det tacos hos Linnéa med Matild också, kollade på Melodifestivalen, Gilmore Girls och Corpse Bride. Jag är riktigt jävla stolt att jag höll ut hela Corpse Bride filmen. Fick bokstavligt talat sitta och slå mig själv i ansiktet för att inte somna. Men jag höll ut, fast jag minns inget av filmen. Efter det var vi allihopa av någon anledning jättepigga, så vi låg och pratade till typ tre - halv fyra och hittade på konstiga frågelekar och herregud, vad jag är lycklig att ingen kan höra vad man pratar om mitt i natten. Även på dagen ganska ofta..
Idag var vi ute hos Linnéas små tottohästar och grejade, mysigt i det underbara vädret.
Nu ska jag sluta skriva ner hela min livshistoria och gå och sova (läsa).
Linnéa på GBG Horseshow

Matild i "RUMMETAVSÄNGAR!"
/Mirielle

Biiiiilder

Jag orkar inte skriva någonting. Jag är så jäkla trött. Trots att jag snart druckit en liter cola, om inte mer. Så istället för att skriva så lägger jag upp lite bilder på hästarna i deras nya, fina saker som jag köpte på Göteborg Horse Show-mässan.







Riktigt nöjd faktiskt! Köpte lite fler saker också, men inget värt att visa på bild. Inte för att jag har bilder på det, men ändå.

/Linnéa

Söndagem

Jag har funderat lite på det här med hästsportens alla grenar och inriktiningar. Det jag kanske framför allt att tänkt mest på är folks åsikter om alla dessa grenar och inriktiningar. Håller man på med någon speciell stil, då är det ofta något fel på alla andra som inte utövar samma sak. De som håller på med ridning har nästan alltid något mindre bra att säga om trav och tvärt om. Håller man på med NH tycker man si och så om det där och de som rider westen kan inte fatta hur resten av världen gör på annat vis. Som exempel nu alltså.
Det jag inte förstår är hur man kan vara så himla snabb på att döma andra. Jag skulle vilja säga att det finns både positiva och negativa sidor med allt; trav, hoppning, dressyr, westen, galopp osv, och om man ska klanka ner på det här, så får man faktiskt ta att hata alltihop. Eller kanske inte hata, men man måste inse att det finns lite fel på det man själv håller på med också. Antingen accepera eller fördöma, men inte plocka ut några speciella inriktiningar som man fått för sig är "värre" än resten. Det håller nämligen inte.
'
Okej, nu ska jag sluta tråka ut er med mina åsikter.
'
Dagarna i Göteborg var mysiga. I torsdags handlade jag alldeles för mycket gröna saker. Både skor och byxor. På fredagen var jag dessutom när på att köpa gröna körglasögon, men jag stod emot.
Såg på "Simon och Ekarna" på filmstaden i torsdagskväll. Den var väl bra. Men seg. Och jag hade lite svårt att se en ordentlig handling, men det var ändå bra på något sätt.
Fredagen blev ganska lång. Kan inte säga att det var en hemsk dag på något sätt, men det blev som sagt lite långtråkigt lite då och då. Jag och Mirielle roade oss med att gå runt och ta gratis-saker. Det blev en hel kasse full med lypsyl, nyckelband, godis och diverse andra, onödiga saker. Bästa fångsten var nog stiftpennor, tror jag...
Nu väntar reprisen av Once apon a time och sedan att göra klart det sista på labrapporten. Ha det bra.
//Matilda

Negativa jag

Jag dör av trötthet. Och mitt knä är dåligt. Jag hatar det. Blöh.

/Linnéa


Göteborg horseshow

Just nu sitter vi och äter lunch. Den här dagen kommer aldrig ta slut! Jag har köpt gula körglasögon, dom är så vackra. Hejdå/ Mirielle

Gilmore Girls ♥ ♥

Matild & Linnéa åkte precis härifrån. Vi har kollat på massa avsnitt av Gilmore Girls, jag älskar den serien. Så underbar. Somnade bara lite på sista avsnittet! REKORD!!! Jag är trött.
Imorgon är vi lediga från skolan, så då åker vi med tiotåget till Göteborg och lallar runt. Sover hos Linnéas moster till fredag då vi ska till Göteborg Horseshow med skolan. Det blir säkert bra. Jag ska se gymkhanan om det så är det sista jag gör! På lördag är det stalldag.
Nej, nu måste jag nog sova om jag ska orka gå upp imorgon. Eller jag ska nog läsa lite först. Hm.
Nu har jag fått introt till The Big Bang Theory på hjärnan. Suck.
Göteborg ♥
/Mirielle

..

/Linnéa


Blöh

Jag är dålig på att blogga. Men jag orkar inte göra något åt det nu.


Zoooombie

Jag trodde att själva vitsen med att ha lov, var att kunna fortsätta vardagen som följer som en ny, pigg och glad människa. Om det nu ska vara på det sättet, hur kommer det sig att jag ligger här i sängen som en död sill och väntar på att något slags överjordiskt energirus ska träffa mig? Jag har försökt övertala mig själv i 25 minuter att börja med labrapporten (försök 2, vill säga), men än så länge har det inte skett några framsteg på den fronten.
'
Om jag lägger mig och sover nu och inte vaknar förrän min klocka ringer imorgon, kommer allt att-göra vara gjort då? Det vore ganska bra.
'
På torsdag ska vi åka till Göteborg. Och sen på fredag är det Eurohorsemässan med skolan. Lördagen kommer spenderas på travet. Nu ska jag sluta.
//Matilda

Direkt från Angelicas mobil

Värdelös. Det är precis vad jag är på touchtelefoner. Tur att jag själv fortfarande har en omodern mobil med knappar. Som jag förresten tappade imorse när jag sprang till bussen. Fast jag tog ju upp den igen. Öh.. Vi sitter i maten och äter pasta och fisk och biff. Nu tänker jag sluta knappa på de här minimala knapparna och börja tala med mina vänner igen. Hejdå // Matilda

Jag tror jag dödade Matild

Oops...
/Mirielle

Freak Morice

Mina nya idoler. JAG SKA ADOPTERA DOM!!!

http://www.youtube.com/watch?NR=1&feature=endscreen&v=WambjuYzA14
http://www.youtube.com/watch?v=yBx90QVg64U&feature=relmfu

/Mirielle

.....

Kan ju meddela att jag var denna någon som Mirielle bestämde sig för att väcka inatt.

/Linnéa


Hemma igen

Nu är det v65 och sedan reprisen av Once apon a time som gäller!
//Matilda

SKIDOR ♥

Jag är lycklig! Jag och far min ska åka skidor på Kinnekullebacken idag. ÄNTLIGEN! Fast innan det ska jag klippa Nemo. Det är väldigt behövligt.
Igår läste jag min nya bok, Nick och Norahs oändliga låtlista. Det var GRYM! Äntligen en bok som jag kan sträckläsa en dag och också njuta av det. Det känns som det var väldigt länge sen. Den var riktigt, riktigt bra.
Ha en bra dag! Och grattis till Josefin som fyller 18 idag!!
//Matilda

DET ÄR JU FÖR FAN NATT

HALLÅ!? Vart tog tiden vägen?! Nyss var klockan typ tio. Nu när jag tittar är den fan nästan tre!!!
Herregud. Jag har inte ens gjort något. Eller jo, men bara något patetiskt. Jag har suttit och läst igenom ALLA våra blogginlägg. Jag erkänner, nej, jag har inget liv.
Vill ni veta något sjukt konstigt? Jag vet inte riktigt om det beror på det faktum att klockan är snart tre på natten eller vad det är, men jag kom på mig själv med att sitta och se fram emot och LÄNGTA tills vi ska till Frankrike i sommar. Herregud, Frankrike. HAHA. Nej men jag kom på att det kommer bli sjukt roligt att vara där, bara se Frankrike, göra narr av skiten. HAHA. Jag måste sova. Jag funderar på om jag ska väcka någon.. JA, HAHA!
Godnatt/Mirielle

Underbara lördag

Jag har inte gjort något idag. Vet ni hur skönt det är att inte göra något alls på en hel dag? Det är väldigt, väldigt skönt. Jag började min morgon med att titta på någon tecknad film som hette typ.. Bortspolad, tror jag. Den var riktigt rolig! Det bästa med filmen var alla sniglar som dök upp på helt random tillfällen och sjöng massa gamla låtar som "Don´t worry", "Rolling on the river" med flera. Så jävla sköna, haha!
Efter det har jag nästan inte gjort någonting. Nu på eftermiddagen har jag umgåtts med mina FÖRÄLDRAR! Vet ni hur sällan det händer? Så gott som aldrig. Så nu kan jag känna mig duktig över det också. Vi har precis spelat två parti (heter det parti??) yatzi, jag vann en gång. Jag älskar yatzy. Nu ska jag sätta mig och kolla på v75 med min kära pappa. Synd att det bara är tråkiga lopp. NU MÅSTE JAG SKYNDA MIG!! Sen ska vi åka och köpa kinamat. Mums ♥
/Mirielle

Lallaalaalla

Rätt skönt att sitta och slappa hemma hos mormor faktiskt. Kunde spenderat tid på sämre sätt.

Får bli en dagsfärsk bild på Emma och Lucas från idag.

/Linnéa


Ispromenad

Vart på travet med Matild idag. Fick köra fort med Jabber och motion med Kiara. Det var så otroligt underbart väder, hur mysigt som helst. Vi snabbade oss på eftermiddagen så hästarna skulle få gå ute ytterligare några timmar i solen. Hästarna blir så mycket gladare när det blir lite fint väder, människorna också för den delen!
När vi kom hem gick jag & Matild på Lidan en sväng med hundarna. Eller, Matild åkte skridskor!
Hur mysigt som helt verkligen. Tänkte lägga upp lite bilder..
Nu ska jag åka hem till Matild & titta på film.
/Mirielle

Bra Mirielle, bra!

Japp. Jag skrev ett helt värdelöst inlägg.
Nu tänker jag skriva ett till, förhoppningsvis lite mindre värdelöst. & förhoppningsvis kortfattat.
Kom hem från Stockholm i söndags. Jag orkar inte skriva om det. Jag orkar verkligen inte. Det var ganska värdelöst. Men fina hotellrum & kul att bara vara i Stockholm. MARTIN STENMARK, AMANDA FONDELL & ÖRJAN KIHLSTRÖM HALLÅ!!!!
I Måndags kollade jag på film med Emma & Matild. Apornas Planet.
I tisdags jobbade jag några timmar och sen selade jag ut Glassen på kvällen. Hon slet av mina armar i värmingen. Glassen + snökocklor = INTE BRA!!! Men hon var så duktig och kom fyra så jag har förlåtit henne.
I onsdags var jag Matild & Linnéa på travet & jag fick köra motion med Ture. Fint väder, mysigt. Sen skrittade jag och Linnéa ut med kossorna (Glassen & Kiara) en sväng. HAHA stackars Kiara. Kiara går seriöst långsammast i världen, medan Glassen skrittar lika fort som andra hästar travar, hon är en bulldozer! HAHA! Åt pizza & kollade på film med Emma Linnéa Matild på kvällen. The Grudge & Kalle & Chokladfabriken. Mysigt. Fast The Grudge var bara konstig. Varför göra en film om blåa japaner som låter som katter? & Kalle och chokladfabriken sov jag mest igenom, fast blev väckt av emma ett antar gånger på inte alltför trevliga sätt..
Idag. Nej. Idag har sugit. Ush.
Imorgon ska jag & Matild till travet igen. Helgen vet jag inte hur den blir. Just nu känner jag inte för något.
Så. Hejdå.
/Mirielle

Blabla

USH JAG BLIR GALEN PÅ DET HÄR. Jag känner mig handikappad. Jag har sovit typ hela dagen. FAST!!! jag har ändå gjort de sakerna jag lovade att jag skulle göra idag - storstäda mitt rum & gå långpromenad med Tiffie. Duktigt Mirielle. NEJ FYFAN vad trött jag är på mig själv. Jag somnar HELA TIDEN. Jag vill bara spy. Fast det känns iallafall som att jag äntligen börjar bli lite mer frisk. Lite iallafall. ÅH JAG BLIR GALEN. Hade feber idag igen. Jag blir tokig. När man har blivit av med febern så ska den fan inte komma tillbaka efter två dagar.
"Åh nejmen hej igen! Jag började sakna dig, känns som vi vart ifrån varandra flera år och inte bara två dagar, så jag tänkte komma tillbaka och förpesta ditt liv lite till. Det gör väl inget!??!?"
Herregud, jag tror jag är hög på nässpray.
Jag vill bara bli friiiiiiiiiiiiiiiiiiiiisk. Jag gråter snart.
/Mirielle

Enjoy!

http://www.youtube.com/user/Freddie25?feature=g-u-u#p/u/12/ZrMvYHFeH60
//Matilda

Längdskidor och Lyxlunch

Tjo! Har precis kommit hem från en riktigt härlig tur i Råda, där jag, Stina och Julia åkte längdskidor. Jag har aldrig riktigt förstått mig på det där med att åka skidor på platt mark förut, men det var riktigt roligt! Sist jag åkte i spåret hemma, var det så dåliga spår (och dåligt fäste och dålig teknik...) att jag bara ramlade hela tiden. Jag tror nästan jag blev varvad av några flinande fotgängare. Sådant ger ju inte direkt mersmak. Idag gick det dock riktigt bra. Det var inte så långt spår, de hade bara snö för en km, så vi åkte sex vändor. Ska göras om, definitivt!
'
Nu håller jag på och lagar en riktig lyxlunch. 
Färdigstekt tacoköttfärs
Tacochips med chilismak
Tomat
Ost
Lägg allt i en ugnsfast form.
SVISH IN I UGNEN.
'
I alla fall.
Igår var vi hemnma hos Emma och såg på film. The Grudge 2 och Kalle och Chokladfabriken. Jag är riktigt besviken på The Grudge. Trodde att den skulle vara riktigt, jävla läskig, men det var den inte. Den här obehagskänslan som vanliga skräckfilmer brukar bygga upp lita sakta, så att man sitter där och tuggar på fingrarna i väntar på att någon hemskt ska hända, hann aldrig infinna sig. De där små blodtörstiga japanerna dök nämligen upp precis hela tiden. Dessutom lät de som en katt. En katt. Allvarligt talat.
DAM DAM DAM-DAM!!!! HÄR KOMMER EN OND ANDE SOM VILL MÖRDA ALLA och så... "Mjao."
Jävlar, vad läskigt alltså. Suck.
'
Här kommer även lite bilder från i tisdags. Kvalitén suger, men det är som det är.
Nellie och Line

Krokan och Camilla


Exy och Rebecka

Lovely och Håkan

Glassen och Rebecka

Kiara och Rebecka
//Matilda

Kall och hungrig

Jag fryser ihjäl. Det är iskallt. Det är inte roligt att stå och vänta på sina vänner utanför en varm pizzeria när man är vrålhungrig och iskall. Men jag antar att jag får skulle mig själv eftersom jag var lite tidig. Jag skulle varit sen.

/Linnéa


Travtisdag

När man kommer hem halv tolv och väckarklockan står på kvart över fem, då känns det av någon anledning inte så stor idé att gå och lägga sig. Tottisarna var duktiga idag! Glassen blev fyra och kiara två. Jag tog lite kort, så förhoppningsvis blev de någorlunda bra. I alla fall så jag kan lägga upp några här. Nu ska jag sova. Godnatt. /Matilda

Bok på posten

Det verkar som att jag är den enda friska för tillfället. Mirielle, Linnéa, Angelica och min bror är alla sjuka, men än så länge har jag klarat mig (peppar peppar).
Det är fint väder ute! När jag var ute och gick med Nemo i morses såg vi en hackspett. Av någon underlig anledning blev jag glad. Jag tror dock inte Nemo blev så lycklig, eftersom han blev tvungen att ligga och vänta på att jag skulle se den där lilla hackande fågeln. Tillslut såg jag den i alla fall!
Idag ska jag laga lasagne <3 Jag älskar lasagne. Det är nog min absoluta favoriträtt tror jag.
Idag har jag beställt en bok från pocketogram. Västtrafik delade ut små presentkort för ett tag sen. Det är bra, de behöver fjäska så mycket de kan enligt mig. Fast, de kommer aldrig kunna bli värre än SJ. Det är omöjligt. Jag beställde i alla fall en bok som heter "Nick och Norahs oändliga låtlista" av Rachel Cohn & David Lethan som verkade lite rolig.

/Matilda

Hemma

Äntligen hemma ♥
Kursen var en besvikelse. Maten smakade piss. Tågresan hem tog tre & en halv timma (plus väntan på tåget 2 och en halv timma innan). Jag är sjuk. JAG. Har inte sovit på tre nätter. Jag dör.
Men jag har sett Martin Stenmark & Amanda Fondell!
HAHA. Berättar mer när jag återfår förmågan att andas och inte har temperatur över kokpunkten.
/Mirielle

Rubrik

Ibland får jag riktigt dåliga idéer. I morses fick jag till exempel för mig att jag skulle ut och springa. En halv astmaattack senare insåg jag att detta var ganska korkat. Det var dessutom ganska halt, men jag klarade mig utan att ramla, vilket faktiskt är ganska bra för att vara jag.
Sportlov. Vilket vackert ord, tycker ni inte det? Jag hoppas att jag kommer iväg och åker skidor på kinnekulle minst en gång i veckan, men vi får väl se hur det blir. JAG VILL HA KÖRKORT!!!
Annars ska jag ut till travet onsdag och fredag. Och så tisdagkväll när det är tävlingar. På dagen är det sportlovsaktiviteter på brukshundsklubben som jag ska hjälpa till med. Tycker inte om att stå framför folk och förklara saker dock. Det är obehagligt.
http://www.lidkopingbk.se/
/Matilda

Happy

Väntar på att bussen ska komma. Ska ut till axvalla en sväng och köra Kiara <3 det ska blir riktigt mysigt i det här underbara vädret. Det är faktiskt varmt ute. Jag överdriver inte, det är varmt. Jag känner hur solen värmer. Det är lycka. <3

/Linnéa


Höh, jag har tråkigt.

/Matilda

Svammel

Jag har en liten... last, när det kommer till band jag älskar. Nämligen Melody Club. Jag vet inte riktigt varför just deras musik ligger så nära hjärtat, men det gör den och har gjort de senaste fem åren. Inte så att jag lyssnar på dem överdrivet ofta, jag vet inte namnet på en enda medlem och har förmodligen inte hört hälften av deras låtar. De är inte heller ett sånt band som jag vanligtvis fastnar för. MEN, i alla fall. Varsågoda.
http://www.youtube.com/watch?v=G5ZEr0fUbwQ&ob=av2e
/Matilda

Seg uppdatering?!

Här har jag och Mirielle (okej, bara Mirielle) suttit och fixat ett nytt utseende på bloggen, och så uppdateras det inte!! Vad är det här?!
/Matilda

Äckliga jävla vinter

Usch. Jag är så trött på vintern. Det är kallt, snöigt och halt som fan. Kylan förstör mitt knä så jävla mycket. Ju kallare det är, desto sämre blir knäet om jag inte har på mig 709348750 byxor, vilket jag inte har. Dessutom är det livsfarligt att rida. Jag skulle skritta lite på Oyonga i paddocken. Först och främst så var hon lite stissig. Hon var inte ritkigt nöjd med något, antagligen det nya bettet. Så hon gick och hoppade/bockade. Sen när hon väl skötte sig så lyckades vi komma över den enda isfläcken i paddocken så hon halkade och ramlade. Hon försökte verkligen hålla sig på benen så jag hann dra mig undan när hon väl ramlade. Sen var hon så gudomligt snäll att hon låg alldeles stilla tills jag var uppe på benen igen och på någolunda avstånd från henne, då reste hon sig. Lilla stumpan <3 Som tur var så klarade vi oss båda från skador. Yonga slog upp sig på kronranden bara så det blödde och ömmade lite, men hon haltade inte eller så. Vi hade en jäkla tur.
Så ja, jag är jävligt trött på den här jävla vintern. Den kan ta och försvinna nu på stört. Blöh.


Yonga (: <3

/Linnéa

Segt.

Kom till skolan för en stund sen, har vart på travet tills nu. Riktigt roligt! Gjorde alla vanliga saker men det gick fort så det var skönt. Körde lite motion med kossNellie & hon var jättefin! Var uppe en sväng hos veterinären med Mackan också innan vi åkte. Han är så himla bra den veterinären, förklarar så bra. Jätteintressant.
Nu sitter jag på engelskalektion och ska leta fakta om Hiroshima. Lite segt men vi slutar snart. Har svenskaprov efter det. Jag har planerat att skriva fort så jag kan åka hem sen.

Ska sela Glassen på tisdag. Jag har bestämt att hon ska vinna! Det är fan dags nu! Rebecka kommer nog köra henne jättebra, så nu jävlar. Nellie vet i tusan hur det kommer gå för henne. Vi får väl se!
/Mirielle


Kladdmuffins & Svenskaplugg

Sitter med en mysig filt & tittar på v86 just nu. Matild gick hem för en stund sen.
Vi slapp fysiklektionen idag och kom hem med vår "tidiga" buss, så skönt!
Vi har pluggat svenska och bakat kladdmuffins tills imorgon. Vi åker till travet en sväng innan skolan. Vi börjar inte förrän halv ett så vi tänkte passa på att åka ut lite. Får väl se om vi hinner köra något eller hur det blir, det är i alla fall roligt att vara där ute vilket som!
På tisdag startar några skolhästar. Båda mina äckelkossor Glassen & Nellie. Haha, det känns så konstigt att jag har börjat gilla dom efter att verkligen H A T A T alla jävla märrar vi har! Även Linnéas lilla kalv Kiara startar igen. Får väl se om vi kanske åker dit och selar eller hur det blir. Ska ialf fråga om jag inte kan få sela Glassen.
I helgen bär jag av till Solvalla för TLA utbildning, någon slags ledarutbildning. Det blir roligt! Lite tråkigt att missa en gång på kursen dock, men jag överlever nog!
Ikväll ska jag sova tiiiiiiiiiiiiidigt.
ÅH VAD JAG ÄLSKAR DENNA REKLAMEN!!!!!!!
"JOSSAN!!!!!! EN PAPAYA COCONUT!"
HAHAHA han är så underbar ♥
HAHA! Världens bästa bild på Glassen!
/Mirielle

Jag ångrade mig

Se orginalvideon istället.
http://www.youtube.com/watch?v=L_jWHffIx5E&ob=av2e
/Matilda

Sena lektioner suger.

Jag hatar att gå sent. Det finns inget värre än att komma hem klockan halv sju efter en skoldag.
Skulle egentligen slutat klockan 3, men fick då veta att dom lagt in en till lektion. Jag vart inte alls förbannad.
Gick alltså till halv fem. Fick vänta på buss till tjugo i sex och kom som sagt hem halv sju.
Snälla gode gud gör så att lisbeth måste vara kvar länge på begravningsbyrån imorgon så vi slipper fysiken. Jag lovar att gå i kyrkan varje söndag och sluta skratta åt hemlösa och sno godis från små barn. Jag lovar att inte kasta ägg på grannens bil på två.. nej EN månad. (DOM BEHÖVER DET!) Amen.
Jag vet inte vad jag ska göra. Jag har inget att göra. Tänkte läsa lite förut, men jag har ingen lust till det längre. Jaja, vi får väl se vad jag gör. Jag kanske rent av går och lägger mig!
Just det. House börjar nu. Men jag har ingen lust att se det.. Eller? Hm.
/Mirielle

You're an all star

http://www.youtube.com/watch?v=WKMyj4N45x0
/Matilda

svart&GRÖNT

När man en hel dag gått runt och trott att man slutar kl tre, då är det inte helt konstigt att man blir lite smådeprimerad när någon berättar att schemat är ändrat och att dagen inte tar slut förrän halv fem. Ville bara påpeka detta.
Min bror har köpt högtalare. Har jag sagt det förut? Kommer inte ihåg. Det är i alla fall inget positivt. Jag har nämligen rum vägg i vägg med honom. Han har ju inte basen på låg volym, om vi säger så. Det känns som att mitt hjärta slår i en väldigt konstig rytm. Att hela rummet dunkar med en konstig rytm för att vara ärlig.
Fick precis reda på att vi ska åka skidor i mars Fre- Sön, så det är ju inte så länge, men lite skidor är bättre än inga skidor, så det så. Felet är att vi ska åka samtidigt som Hungerspelen har premiär och det gör mig ledsen i ögat. Premiär på Filmstaden var planerad sedan länge. Hur kommer det sig att saker man ser fram emot så där sjukt mycket ALLTID hamnar på samma dag.
Jag blir så förvirrad på blogg.se ibland, måste jag säga. Ni får helt enkelt stå ut med den här texten, för jag orkar inte skriva om det.
//Matilda

Myyys

Att sitta och kolla på ponnyakuten och äta choklad, nyduschad och i världens goaste morgonrock är inte helt fel.

/Linnéa


Musik ♥

Det finns inget bättre sätt att avsluta en dag på än att sitta och klinka lite på gitarren. ♥
Måste också inflika att jag avgudar Eliza Doolittle. Hon är så sjukt häftig.
http://www.youtube.com/watch?v=OKprKZHYfl0&feature=related
Jag har sovmorgon imorgon, åh.
/Mirielle

South park

South park är det bästa som har gjorts. Det är världens åttonde underverk och jag dyrkar de som gör det.

JAG BLIR SÅ JÄVLA FÖRBANNAD PÅ ATT JAG ALDRIG KAN LADDA UPP BILDER FRÅN IPHONEN

/Linnéa


Trötter

Jag är så jävla trött så jag vet inte riktigt vart jag ska ta vägen. Jag sitter bara här vid köksbordet och försöker få en sockerkick av min cola. Det var helt sjuk mycket på jobbet idag. Det var så skönt när allt äntligen blev klart och jag kunde ta in Kiara och rida ut en sväng. Frös nästan ingenting förrän vi nästan var hemma igen, då blev det vidrigt kallt. Efter ridturen så slängde jag in de andra hästarna och sen åt jag min lunch innan jag tog ut och masserade min stjärna. Kvart i sex åkte jag därifrån och ut till mina hästar. Fyfan vad trött jag är. Nej, nu ska jag återgå till min cola och till att planera min kurs jag ska ha i vår.

/Linnéa


Alice&Aramis

Nu ska jag göra precis samma sak som jag gjorde för ett tag sen när jag var sjuk och hemma från skolan. Lägga mig i sängen och se på Disneyfilm som någon underbart vänlig själ lagt upp på youtube. Jag tänker se på Hercules och sedan sova. Det lät som ett väldigt perfekt avslut på dagen, om jag får säga det själv.
Ikväll har vi vart hos kusinerna och ätit lika supergod mat som vanligt, och jag fick helt plötsligt en anledning att ställa klockan imorgon. Jag ska nämligen åka med kusinvitamin och vara hästskötare. Jag kommer frysa ihjäl, men det blir nog bra... Nej, jag skojar bara. Hon ska tävla på ridskolan i stan och frågade om jag ville med. Självklart sa jag ja! Det enda jag har att se fram emot imorgon är ändå bara fysikplugg och det är alltid lika roligt att se när Alicepallis tävlar.
Annars är det väl inte så mycket som händer, tror jag... Förutom att det nästan är 20 minus ute då. Istidens återkomst.
Prins Aramis
/Matilda

Tottisar

Det är så jävla kallt. Det är inte roligt. Vem fan bad om en ny istid? Inte jag i alla fall. Höll på att frysa ihjäl när jag släppte ut hästarna i morse. Får linda in mig i halsduk och ha mängder av kläder på mig om jag ska överleva imorgon. Ska rida Kiara en sväng också. Det blir mysigt, särskilt om jag inte fryser så mycket.

Kicki blev masserad idag också! Hon tyckte det var så skönt så. Hon fick BioLight över ryggen och på en bogen. Sen ska det väl förhoppningsvis komma ut en kiropraktor till henne också och så ska hon få någon slags ström i framknäna och eventuellt i bogen också om jag fattade det hela rätt. Det blir nog bra så småningom.

Nej, nu ska jag sova så jag orkar upp imorgon.

/Linnéa

Kalltkalltkallt

Kan man beskriva dagen på något annat sätt? Fyfan. Det var inte världens bästa start på dagen när man fick stå ute i kylan och vänta på bussen som var tio minuter sen. Man kände bara för att vända och åka hem och lägga sig i sin varma sköna säng och aldrig gå upp igen. Men men. När vi sen kom till travet fick vi kuta in i stallet från bussen för att inte förfrysa. Där inne fick vi höra att det var arton minus ute. A R T O N! FATTAR NI!? Det är ju för fan en ny istid!!! Jag ville bara dö. Tack gode gud att vi slapp gå till gräshagen säger jag. Som tur är blir man ju varm ganska fort när man jobbar, men ändå. Det var inte heller speciellt lockande att dra ut och köra på förmiddagen. Jag bara såg framför mig hur mina fingrar skulle bli svarta och trilla av en efter en. Att jag sedan skulle köra Glassen - stark hästapolle - gjorde kanske inte det hela bättre. Fast sen när vi kom ut gick det jättebra! Hade gaaanska myckt kläder på mig kan man väl säga. Och Glassen skötte sig fint, var riktigt lugn så det var skönt. Har börjat gilla den lilla kossan mer och mer. Kanske för att jag kör henne VARENDA gång. Men det gör inget, hon är rolig! På eftermiddagen fick jag köra en av tvååringarna också, Ny Look! Det var superkul, efter ett tag gick det faktiskt riktigt bra! Nu har jag duschat och sitter och väntar på att Matild ska ringa. Vi ska nog kolla på I am legend sen. Mysigt. Fast framför allt VARMT ♥
/Mirielle
NYLLET

Dåligt land och duktig häst

På bussen, igen, på väg hem. Fryser som fan gör jag. Det är inte lockande att åka ut till stallet nu kan jag säga. Men men. Sånt är livet här i kalla äckel Sverige.
I alla fall, Kiara kom fyra! Hon fick ett jättedåligt lopp, men hon fixade det ändå! Åh vad grym hon är, stjärnan <3

/Linnéa


Uppe med tuppen

Sitter på bussen till axvalla. Är faktiskt inte trött, jag är stolt över mig! Däremot är jag jävligt kall. FYFAN I HELVETE VAD KALLT DET ÄR!!! Jag dör.
Och jag menade förstås hyper i det förra inlägget, inte typer.

HEJA KIARA!!

/Linnéa


Sova bör man annars dör man....

Kul att man inte kan sova när man ska upp halv fem - fem sen. Nej, men varför sova? Var typer du istället lilla Linnéa.

/Linnéa


Godnatt allesammans!

Nu ska jag sova. Har gjort min plikt för idag - tjatat hål i huvudet på mina kära vänner om allt och inget, som den modern jag är. Det är otroligt att jag över huvud taget har några vänner kvar. Äsh, vad är det jag säger. Alla älskar mig.
Det kommer bli så kallt imorgon.
Fast det är travdag så det gör inget.
Nattinatt ♥
/Mirielle

BAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAS

Mirielle spelar bas!!! Raindance Maggie och HON ÄGER!!!
/Matilda

Mot Scherwoodskogen!

Vi vet inte hur det stavas. Nu kommer det blir ett sådantdäringa inlägg där man inte fattar ett ord. För jag och Matild bloggar när vi är ultramiljardertrötta och inte har något att skriva om.
Jag lyckas nästan förstöra Mirielles dator varje gång jag tar i den. Jag borde nästan komma ihåg att jag inte kan lyfta i skärmen efter 10 sekunder, men nej, det gör jag inte.
Du har inte det rätta knycket. Ska vi skriva några skämt?
Du får gärna behålladina snusk-skämt för dig själv, faktiskt.
Stackars mina små flickor. Dom är tragiska. Vad skulle dom göra utan mig?
Nu orkar vi inte blogga mer.
DET ÄR TRAVDAG IMORGON!!!! Och klockan åtta nu ska vi kolla på Once Upon A Time. Det är roligt.
HEJDÅFARVÄLADJÖ
/Mirielle&Matild
Tänk vad kåt PercyPercy blir nu.

Uh, kallt

Sitter på bussen på väg till skolan. Uh. Men det var i alla fall skönt med sovmorgon idag. Det är alltid skönt med sovmorgon.

Jag stör mig något otroligt på att det är så jävla kallt ute. För fan, det har inte varit kallt på hela jävla vintern. Det behöver inte bli det nu. Jag höll på att frysa ihjäl när jag red igår. Inte okej. Hoppas inte att det är såhär kallt när Kiara startar i morgon. Fast äsch, hon kommer vinna i vilket fall som helst! Min fina stjärna <3

Bara för att kicki nästan aldrig är med på bild här.


Det rullar vidare

Jag har kommit fram till att det är väldigt tråkigt att blogga. Det beror nog mest på att jag aldrig har något roligt eller intressant att skriva om, och då kan det ju inte vara speciellt roligt att läsa det heller.
Sitter och ser på V86 på Tv4 Sport. Det var några Lähdekorpihästar som startade, men inga som jag har någon större koppling till.
Såg precis bilden på Angelicas cheesecake <3
www.thisperfectlife.blogg.se
Du är så underbar, människa!
Pluggandet tar aldrig slut. Nu är i och för sig både spanskan och ena kemiuppgiften klara, men sen väntar fysik- och svenskaprov, labrapport, redovisning hästkunskap, inlämning samhäll, engelskaläxa och så vidare. Jag vill bara spy på skiten, ärligt talat. Så jävla less.
Men snart är det i alla fall lov. Får tänka på det varje gång allt känns lite för mycket.
/Matilda

Döda mig

Jag vill bara dö.
Jag HATAR kemi. Jag hatar skolan. Jag börjar gråta snart.
Jävla fittinlämning. Min rygg gör ont.
DET ÄR SÅ SYND OM MIG.
/Mirielle

RSS 2.0